Hvitfeldts Scoutkår KFUM Kallar till stämma

Nu är det återigen dags för oss att ha årsmöte, men precis som allt annat i samhället just nu kommer det att vara lite annorlunda just i år. Istället för att träffas allihopa i vår nya lokal kommer vi att genomföra mötet digitalt.

För att säkerställa att alla medlemmar har möjlighet att använda sin demokratiska rättighet kommer styrelsen att vara mycket lyhörd och försöka hjälpa alla medlemmar så att eventuella tekniska eller kunskapsmässiga hinder övervinns. Om du har några funderingar redan innan mötet kan du höra av dig till Johannes (johannes.varosy@gmail.com).

Varmt välkomna
Hvitfeldts Scoutkår KFUMs Styrelse

  • Tid: söndagen 28 mars kl 15.00
  • Plats: Digitalt via Microsoft Teams

 

Välkommen på julavslutning i Hvitfeldts scoutkår!

Året börjar lida mot sitt slut, och så gör även scoutterminen, vilket betyder att det är dags för julavslutning! Avslutningen äger rum lördagen den 7 december på våning 6 på Franska skolan på Molinsgatan 7. Ta med dig hela familjen, farmor och morfar, alla dina grannar, kusiner och mostrar! Alla är välkomna! 

Vi samlas klockan 16.00 uppe vid vattentornet i Landala, där vi varit de senaste åren. Om du inte vet var detta är går det bra att kontakta Johannes. Där bjuder vi på glögg och pepparkakor, medtag gärna en plastmugg eller kåsa. När vi minglat färdigt går vi tillsammans ner mot lokalen i ett traditionsenligt fackeltåg. 

I lokalen kommer det att bjudas på framträdanden, fika och lotteri. Vi kommer även i år att ha försäljning av bl.a. ljus och julkort från Scouterna.

Fikabröd tas tacksamt emot, baka gärna något gott, dock utan nötter eller mandlar!

Det går jättebra att komma förbi lokalen strax innan klockan 16.00 och lämna av ev. Rekvisita och fikabröd.  Vid frågor eller tankar går det bra att kontakta Johannes Varosy (johannes@hvitfeldt.se, 0768-30 18 80).  

För dig som inte kan närvara vill alla vi i Hvitfeldts scoutkår önska er en riktigt God Jul och ett Gott Nytt år! Vi tackar för det gångna året och hoppas att vi ses i januari igen! Vi mejlar ut en terminsinbjudan när terminsstarten närmar sig.

Varma hälsningar
Ledarna i Hvitfeldts scoutkår

KFUM ROM 2019

Hej allihopa!

Nu är jag hemma från KFUM ROM 2019, dvs ”årsmötet” för KFUM Sverige. Det var en fullspäckad helg i Örebro, med diskussioner, god mat, argumentation, kickbike och massa givande möten med KFUMare från hela landet.

Lite sammanfattande information jag tror är rolig för er att känna till:

REGIONSFÖRÄNDRINGEN

Sedan ROM 2017 har en utredning gällande en omorganisation av regionerna gjorts av KFUM Sverige. Denna utredning resulterade i ett förslag på en stor regionsförändring/omorganisation, bl.a. med förändrad geografisk uppdelning. KFUM Sverige föreslog att ROM 2019 skulle fatta beslut om att ge KFUM Sverige mandat att genomföra regionsförändringen.

Regionsförändringen är en stor fråga för Västsvenska regionen som vi tillhör. Lägergården Sparreviken ägs och drivs av Västsvenska Regionen, vilket gör att en regionsförändring direkt påverkar Sparrevikens ägande, verksamhetsstyrning, personal och verksamhet. Eftersom förslaget kändes för odetaljerat lade ombud från blandade föreningar i Västsvenska regionen fram ett yrkande gällande regionsförändringen som vi lyckades få igenom! Förslaget innebär att beslut om att genomföra regionsförändringen kommer att fattas på ROM 2021, men att man tills dess

1. Tillsätter en styrgrupp som tar fram en plan för hur regionsförändringen/omorganisationen skall gå till

2. Arbetar i regioner och lokalföreningar för att ”förbereda sig” inför regionsförändringen. I Västsvenska Regionen handlar detta främst om att planera för framtida ägande och drift av Sparreviken.

Överlag finns en mycket positiv inställning till regionsförändringen, då den är välbehövlig och spännande, men den behöver ske ansvarsfullt. Vi hoppas att effekten av yrkandet blir ökad delaktighet för medlemmarna samt ökad tydlighet kring hur regionsförändringen skall gå till.

HUVUDMÅL VERKSAMHETSPLAN 2020-2021

Riksombudsmötet antog följande huvudmål för KFUM Sveriges arbete den kommande mandatperioden:

1. KFUM-rörelsen är stolt över ett stärkt gemensamt varumärke

2. En effektivare organisation med stärkta resurser

3. Fler har utvecklats som ledare i KFUM

OBLIGATORISK BARNSKYDDSUTBILDNING

Beslut fattades om obligatorisk barnskyddsutbildning för alla ledare inom KFUM. KFUM Sverige skall arbeta för att säkra en barnskyddsutbildning till rimligt pris för oss medlemmar.

ÖVRIGT

Riksombudsmötet avslog förslaget om att lämna våra europeiska organisationer, YMCA Europe och European YWCA. Vi stannar kvar!

Medlemsavgiften till KFUM Sverige kommer att höjas stegvis de kommande två åren (2019 20kr, 2020 30kr, 2021 40kr), enligt beslut fattat på mötet.

KFUM Sverige erkände sig som en uttalat feministisk organisation.

Jag (Malin Hjort) har blivit invald i KFUM Sveriges valberedning inför ROM 2021, så hör av dig med nomineringar eller om du är sugen!

Jag rekommenderar verkligen alla att åka på ROM. Det är inspirerande och superroliga demokratiska processer. Hoppas ni blir lika pepp som jag att arbeta mot en episk lösning på regionsförändringen. Hojta om ni har frågor eller tankar!

Varma kramar

/Malin, ledare i Hvitfeldts scoutkår och på Sparrevikens lägergård

Kårkläder Hvitfeldts Scoutkår

I år är det 50-år sedan Hvitfeldts Scoutkår bildades! Det tänkte vi uppmärksamma bland annat genom att trycka upp föreningskläder. Det är första gången på 15 år som vi gör det, så det är verkligen på tiden!
Alla kläder vi köper in kommer att vara marinblå, med vårt emblem i vitt tryck på vänster bröst.
Beställning gör du här:
Priser:
  • T-shirt Rak: 200kr/st
  • T-shirt Insvängd: 200kr/st
  • Sweatshirt: 400kr/st
Betalning sätts in på föreningens postgiro: PG 4 10 04-3, märk betalningen med scoutens namn + kläder.
Storleksguider:
Har ni några frågor är det bara att höra av sig till er avdelningsledare eller Johannes (johannes@hvitfeldt.se)
Sista dag att beställa är 30 april 2019. Vi siktar på att dela ut kläderna antingen på kårens dag eller terminsavslutningen.

Vårterminen 2018

Välkomna tillbaka till en ny termin i Hvitfeldts scoutkår!

Vårterminen 2018 drar snart igång! Det har skett lite förändringar inför den kommande terminen och avdelningarna kommer att se ut så här under vårterminen:

  • Spårare (8-9 år), möten varannan söndag med start den 28/1. Ledare kommer att vara Nina och Emil.
  • Upptäckare (10-11 år), möten på tisdagar 18.30-20.00. Ledare är Thea, Hanne och Johannes.
  • Äventyrare (12-15 år), möten på måndagar 18.30-20.00. Ledare är Ida, Cecilia och Lina.
  • Utmanare (16-18 år), möten på tisdagar 19.00-20.30. Ledare är Ulf.

Samtliga anhöriga har fått mail med information om när terminen börjar. Vi ses!

Terminsavslutning våren 2017

I måndags, 29 maj, hölls traditionsenlig sommaravslutning i Guldhedskyrkan. Det sjöngs sommarsånger, delades ut märken och kårhalsdukar, fikades och vanns priser på lotteriet. Trots en liten grå och mulen kväll, bjöds det på många skratt och härlig gemenskap!

I sommar ska åtta stycken Äventyrare, tillsammans med tre ledare, åka på läger till Kragenäs ängar. De ska bl.a. sova i tält, laga mat utomhus och genomföra massor med spännande och roliga aktiviteter! Självklart kommer det laddas upp bilder på kårens Instagram, hvitfeldts_scoutkar, och på kårens Facebook-sida, Hvitfeldts scoutkår, under lägerperioden.

Har du eller någon du känner inget planerat för sommaren vill vi slå ett extra slag för vår fantastiska scoutstuga i Landvetter! Klicka dig in på www.bockudden.se för mer information.

Vi ledare i Hvitfeldts scoutkår vill tacka för den gångna terminen och på återseende till hösten. Samtliga scouter och föräldrar kommer att få mail i slutet av sommaren med information om den nya terminen.

Glad sommar! 

Sommaravslutning 2017

Välkomna på sommaravslutning!

Måndagen den 29 maj har vi terminsavslutning i Hvitfeldts scoutkår. Vi delar ut märken, sjunger in sommaren och avslutar kvällen med fika och lotteri.

Avslutningen äger rum i Guldhedskyrkan (hållplats ”Dr Fries torg”). Ceremonin börjar klockan 18.00, barnen samlas klockan 17.30 för att förbereda och öva. Har du en scoutdräkt ska denna bäras, gärna också scouthalsduk.

Baka gärna något gott till fikat, utan nötter, då vi har allergiker i kåren. Hela tjocka släkten är välkommen, likaså alla dina grannar, klasskamrater och andra nära och kära!

Kan du inte närvara önskar vi ledare i Hvitfeldts scoutkår dig en riktigt trevlig sommar och på återseende till hösten!

Varma hälsningar
Ledarna i Hvitfeldts scoutkår

Regn och glädje på Kårens dag

Hej allesammans! 

Vi vill rikta ett riktigt stort tack till alla scouter, föräldrar, syskon, anhöriga, släktingar, kompisar och husdjur som kom på Kårens Dag! Sammanlagt var vi ungefär 55 personer som spelade brännboll, kubb, hängde, skrattade, lärde känna varandra och framförallt – åt en massa korv med bröd! Inget regn kan stoppa oss. Otroligt fin kväll, hoppas vi alla ses snart igen (på Sommaravslutningen kanske? ?)

Wild scouts – vårterminens kårläger

Denna helgen gick vårens kårläger av stapeln, denna gången med temat Wild Scouts (Wild Kids). Lagen Lejonen och Björnarna utmanades i en mängd aktiviteter och fick samarbeta för att lyckas klara slututmaningen vilken bestod av att frigöra en lagkamrat från att vara fastkedjad. 

Otroligt roligt läger, vi är så glada att så många barn, ledare och förälder ville följa med! Utan er – ingen scouting!


Kårens dag 16 maj

Denna veckan är det inga möten för de olika avdelningarna så alla får ladda batterierna efter lägret, men nästa vecka är det dags för en av årets höjdpunkter: Kårens dag!

Vad är Kårens dag? En kväll där alla avdelningar har möte tillsammans – dessutom är hela familjen, närstående, släkten, vänner, grannar och bekanta varmt välkomna att följa med! Vi kör brännboll, grillar korv, kör kubb, umgås, pratar, lär känna varandra och annat skoj.
När? Tisdag 16 maj kl 18.00-20.00

Vart? Vi träffas och avslutar vid den stora flätan på Linnéplatsen.

Vad ska man ha med sig? Kläder och skor efter väder, ett gott humör och så mycket folk ni vill!

Hur anmäler man sig? Anmälan sker senast söndag 14 maj. Informationen vi behöver är scoutens namn, hur många personer ni blir och ifall någon har specialkost. Anmäl er via mejl eller sms till Malin Hjort på malin@hvitfeldt.se eller 0733-593564. Har man inte anmält sig är man välkommen ändå, men då kan vi inte erbjuda någon korv eller så.

Har ni några frågor eller funderingar är det bara att höra av sig! Vi är grymt taggade på Kårens dag, hoppas ni också är det!