Boråslägret 2013

Året är 2013, morgondimman har precis lättat denna lördagsmorgon den 28:e september och ett gäng pigga, förväntansfulla och glada upptäckare, äventyrare, utmanare och roverscouter samlas på Nils Ericsonterminalen. Gemensamt påbörjar de sitt äventyr och sin resa mot metropolen Borås. Nåja, Borås i all ära men det är ju faktiskt stadsparksbadet som blir första anhalten och efter en snabbt intagen matsäck är det dags för att hoppa i det blå. Först ut blir ett litet simtest för att kvalificera sig för simmärket, något som alla klarade med bravur.


Under tiden lokaliserar två ledare övernattningsplatsen, Borås camping, så när alla är badade och klara är det bara att tåga rätt in och sätta igång med tältuppsättning, middag och lekar. Efter lite lägerbålsmys är det dags att förbereda sig för en ovanligt kall natt. Maximalt med kläder påtagna kryper vi ihop i våra tält och laddar för söndagens fortsatta äventyr. Natten blir dock inte helt fylld av sömn då en och annan liten scout tyckte det var roligare att prata sig igenom halva natten, men som vi scouter har som motto, learn-by-doing, så insåg de dagen efteråt att man nog inte bör göra så utan istället lyssna på ledarna som efter ett tag sade till.


Efter att skakat igång kroppen och sprungit upp värmen avnjuter vi en stillsam frukost på campingen. Det går ovanligt snabbt och lätt att plocka ned tält och utrustning och en kort promenad upp till djurparken påbörjas. Väl inne på djuparken blandas djurtittandet med tävlingar, lunchgrillning och ytterligare mer djurtittande. Tiden går som bekant fort när man har kul och i rask takt promenerar vi tillbaka till centrala Borås för att ta bussen hemåt igen. Nöjda och belåtna, om än lite trötta i ben och huvud, påbörjas färden hemåt och diskussionerna om vilka djur som var finast, roligast eller häftigast avlöser varandra. Tack alla som var med och förgyllde lägret, vi ses snart igen!


Ledarna, genom Jakob

Ps. Vi jobbar vidare med att få ihop ett foto-galleri här på hemsidan och är inte alltför långt ifrån ett sådant. Det kommer dessutom innehålla både filmer och bilder från våra äventyr och upplevelser! Tills vidare får ni en härlig dos vid varje läger-berättelse!