Smarrig frilufts-pizza!

Kårens Utmanare kommer här med ett tips på hur man enkelt kan göra en smarrig frilufts-calzone på öppen eld!

  1. Blanda 2dl vetemjöl, en stor tsk bakpulver och en nypa salt i en plastpåse
  2. Tillsätt 1msk olja och 1dl vatten. Knåda och tillsätt eventuellt mer vatten eller mjöl tills en smidig konsistens uppnåtts.
  3. Baka ut degen till en rund platta på en liten tallrik, t.ex. locket på en light-my-frie-matlåda.
  4. Bred på tomatsås och strö på valfri fyllning och riven ost. Toppa med oregano.
  5. Vik pizzan på mitten och tryck till kanterna med en spork.
  6. Klä in pizzan i först ett lager bakplåtspapper och sedan ett lager aluminiumfolie.
  7. Lägg pizzan på glöd. Efter ca 10 minuter bör den vara färdiggräddad, öppna med jämna mellanrum och kolla.
  8. Är och njuuuut!?

13162031_10209125854364730_1330359393_nSkärmavbild 2016-05-11 kl. 21.40.27