En vecka i Hvitfeldt!

Hej!
Jag heter Lina och är ledare på Äventyrarna och sitter också som vice ordförande i Hvitfeldts scoutkårs styrelse och i detta inlägget tänkte jag berätta för er om hur en vecka i Hvitfeldts scoutkår kan se ut!

Då vi inte är jättemånga ledare i scoutkåren händer det att vi får hoppa in och ersätta varandra på de olika avdelningarna eftersom alla ledare inte alltid kan komma på sina veckomöten. Därför har jag denna veckan varit på totalt 3 stycken scoutmöten + ett styrelsemöte.

Veckan började med att jag i måndags var med hos Spårarna. På schemat stod livlina vilket barnen fick öva på att kasta. Livlina handlar inte om att kasta så långt som möjligt utan att försöka kasta så rakt man bara kan. På schemat stod också mycket lek, bl.a. Sången över gatan, vilket är en mycket uppskattad lek hos barnen! Hela mötet spenderades utomhus vilket jag ser som mycket positivt och härligt.

Foto 2014-09-22 18 37 29 Foto 2014-09-22 19 17 53Spårarna på väg till vattentornet för att öva på att kasta livlina.

På tisdagen var det dags för min egen avdelning, Äventyrarna, att ha möte. Vi lärde oss om orientering, t.ex. olika karttecken och hur en karta ser ut. Även på Äventyrarna leker vi och denna tisdagen var det Sardinburken och Hinken-på-pallen-leken som genomfördes under mötet. På Äventyrarna jobbar vi mycket med reflektion och varje möte avslutar vi med att sitta ner och prata om vad vi egentligen har lärt oss under mötet, oavsett om det är något från de lekar vi lekt eller om det teoretiska vi har gått igenom. Alla tankar och funderingar får yttras. Reflektion är ett sätt att tänka igenom varför vi lär oss det vi gör på scouterna och ett sätt mot att försöka förstå syftet med kunskapen och hur vi kan använda den i vår vardag.

Foto 2014-09-23 20 32 33
Glada Äventyrare!

Min tredje scoutdag var på Upptäckarna som har möten på onsdagar. Även här leker vi lekar, Ambulansjage t.ex. där vi ledare fick vara med och vara ambulanser. Temat för mötet var sjukvård vilket är viktigt att kunna både på scouterna, men också hemma eller i skolan. Barnen fick lära sig vad som finns i sjukvårdsväskan, hur man tvättar ett sår och hur man lindar en stukad fot. Under mötet lekte också barnen leken Isflak/Lavablock som går ut på att hela gruppen ska ta sig från den ena sidan till den andra genom att använda sig av isflak/lavablock och utan att nudda mark. En väldigt bra lek för att öva på samarbetet i gruppen och få barnen att lösa ett problem tillsammans.

Foto 2014-09-24 19 11 06 Foto 2014-09-24 19 48 29Upptäckarna leker Ambulansjage och Isflak/Lavablock.

Foto 2014-09-24 20 14 54 Foto 2014-09-24 20 15 07
Upptäckarna lär sig att linda en stukad fot.

Min sista scoutdag denna veckan bestod av styrelsemöte då vi bl.a. diskuterade vad som ska göras i framtiden på vår scoutstuga Bockudden, hur ekonomin ligger till och vad vi gjort med våra scouter på de olika avdelningarna sen det senaste mötet. Vi ser en ökning utav scouter på alla avdelningar vilket är jätteroligt och vi hoppas att ännu fler har lust att testa på/börja hos oss i Hvitfeldts scoutkår!

Foto 2014-09-25 20 05 15 Foto 2014-09-25 20 05 47På styrelsemötena serveras det alltid gofika och vi har alltid väldigt roligt tillsammans!

Ungefär så här kan en scoutvecka se ut i Hvitfeldts scoutkår. Att vi ledare ställer upp för varandra och hjälper varandra på de olika avdelningarna är självklart i vår scoutkår. Jag tycker att det har varit väldigt roligt att testa ett möte på varje avdelning under samma vecka. Det har gett mig god insikt i hur olika, men ändå lika alla avdelningarna är. Vi kör ungefär samma upplägg på alla möten, oavsett avdelning, men innehållet skiljer sig enormt mycket åt mellan alla tre avdelningarna.

Jag hoppas att du fått en liten inblick i vad vi gör i Hvitfeldts scoutkår och hur en vecka hos oss kan se ut. Nästa vecka blir också en scoutvecka då jag har Äventyrarmöte på tisdagen som vanligt och ska iväg på Äventyrarläger under helgen till vår scoutstuga Bockudden. Kommer bli en helg med många skratt och fina minnen!

Tack för mig!