Upptäckar- och Äventyrarläger

I helgen, 1-2 mars 2014, var det dags för terminens första läger. Lägret anordnades på Bockudden med omnejd och bestod av barn från upptäckarna och äventyrarna och deras avdelningsledare.

Lördagens aktivitet kretsade kring orientering, samarbete och tävlingar. Barnen delades upp avdelningsvis och fick med hjälp av en karta gå en längre sträcka i skogen. Under vägens gång skulle de leta efter och hitta ett antal vita plastpåsar som innehöll allt det som de skulle behöva för att laga sin lunch utomhus. Lunchen bestod av fiskpinnar och potatismos som de själva i patrullen skulle tillaga på triangiakök när de kom fram till Härsjödamm. Vi samlades alla och tillagade och åt lunchen tillsammans.

SAM_1817 SAM_1823

Efter att vi avnjutit lunchen packade vi ihop all utrustning och gick tillsammans tillbaka mot Bockudden. På tillbakavägen fick de två patrullerna mötas i tre olika tävlingar. De fick spela livlinegolf, förflytta en apelsin under hakan och köra potatis-på-sked-stafett.

SAM_1826 SAM_1827Väl tillbaka på Bockudden tillbringades det lilla som var kvar av eftermiddagen med valfri aktivitet/fritid och till middag serverades kycklinggryta med ris. Efter den goda middagen lekte upptäckarna en lek utomhus som gick ut på att en scout med reflexer gömde sig och resterande scouter skulle leta med ficklampa efter den gömda personen, nästan som sardinburken, fast i mörker! Kvällen avslutades med frågesport och popcorn framför den öppna brasan i storstugan.

På söndagen var det frukost och städning som stod på schemat och vid lunchtid var det ett glatt gäng som vandrade från Bockudden tillbaka till parkeringen där föräldrar och bilar väntade på att transportera hem de trötta och nöjda scouterna!

Äventyrarledaren Lina vill, tillsammans med sina grymma ledarkollegor, tacka alla scouter för en go helg och på återseende! Var redo!