Wild scouts – vårterminens kårläger

Denna helgen gick vårens kårläger av stapeln, denna gången med temat Wild Scouts (Wild Kids). Lagen Lejonen och Björnarna utmanades i en mängd aktiviteter och fick samarbeta för att lyckas klara slututmaningen vilken bestod av att frigöra en lagkamrat från att vara fastkedjad. 

Otroligt roligt läger, vi är så glada att så många barn, ledare och förälder ville följa med! Utan er – ingen scouting!


Bockudden utvecklas!

Under året som gått har flera projekt pågått på kårens stuga i Härryda! Bockudden har än en gång moderniserats och effektiviserats. I linje med den profil vi valt för stugan, att försöka uppnå en så miljöanpassad stuga som möjligt under de förutsättningar som finns på platsen har vi bland annat uppgraderat Bockuddens uppvärmningssystem. I och med detta kommer nu även stugan kunna bli uppvärmd redan innan man kommer fram! Det ni, en varm stuga bara att krypa in i om man kommer upp lite sent en kväll.

Stugan har också fått en lite mysigare inredning på sina håll, nya tavlor, bättre belysning och annat smått och gott. Under helgen som gick passade ett par ledare på att bland annat fylla upp vedförråd, ta hand om kompost, rensa tak och grovstäda båda stugorna ordentligt.

Ett stort tack riktar vi till Ulf och Dick från Bockuddengruppen som planerat, beställt, arbetat och budgeterat för uppvärmningssystemet.
Ett extra tack går ut till er som under den gångna helgen slutförde allt annat som gjordes på Bockudden detta höströj.

Höströj
Ett skepp kommer lastat med.. ja vadå? Hyr stugan så får ni gå på upptäcksfärd för att hitta sakerna! Mer info om Bockudden hittar ni här!

Nyfiken på vad vi gjorde i helgen?

Är du nyfiken på vad Äventyrarna och Utmanarna gjorde helgen 4-5 oktober på Bockudden? Då ska du klicka in dig på kårens Fotoalbum här på hemsidan!

I kårens fotoalbum finner du även andra bilder från tidigare aktiviter vi gjort i kåren, så är du nyfiken på vad vi gör eller bara vill få något trevligt att titta på så ska du kolla in fliken Fotoalbum här på hemsidan.

Filmklipp från lägret!

Så var det dags för ett litet smakprov från det lite äggstra roliga påsklägret. Mer specifikt är det ett klipp från hajken som Upptäckare, Äventyrare och Ledare begav sig iväg på under lägrets två sista dagar. Klippet är inte efterarbetat utan kommer mer eller mindre direkt från en av de kameror vi i kåren använder oss av för att skapa vår kommande rekryteringsfilm.

Upptäckar- och Äventyrarläger

I helgen, 1-2 mars 2014, var det dags för terminens första läger. Lägret anordnades på Bockudden med omnejd och bestod av barn från upptäckarna och äventyrarna och deras avdelningsledare.

Lördagens aktivitet kretsade kring orientering, samarbete och tävlingar. Barnen delades upp avdelningsvis och fick med hjälp av en karta gå en längre sträcka i skogen. Under vägens gång skulle de leta efter och hitta ett antal vita plastpåsar som innehöll allt det som de skulle behöva för att laga sin lunch utomhus. Lunchen bestod av fiskpinnar och potatismos som de själva i patrullen skulle tillaga på triangiakök när de kom fram till Härsjödamm. Vi samlades alla och tillagade och åt lunchen tillsammans.

SAM_1817 SAM_1823

Efter att vi avnjutit lunchen packade vi ihop all utrustning och gick tillsammans tillbaka mot Bockudden. På tillbakavägen fick de två patrullerna mötas i tre olika tävlingar. De fick spela livlinegolf, förflytta en apelsin under hakan och köra potatis-på-sked-stafett.

SAM_1826 SAM_1827Väl tillbaka på Bockudden tillbringades det lilla som var kvar av eftermiddagen med valfri aktivitet/fritid och till middag serverades kycklinggryta med ris. Efter den goda middagen lekte upptäckarna en lek utomhus som gick ut på att en scout med reflexer gömde sig och resterande scouter skulle leta med ficklampa efter den gömda personen, nästan som sardinburken, fast i mörker! Kvällen avslutades med frågesport och popcorn framför den öppna brasan i storstugan.

På söndagen var det frukost och städning som stod på schemat och vid lunchtid var det ett glatt gäng som vandrade från Bockudden tillbaka till parkeringen där föräldrar och bilar väntade på att transportera hem de trötta och nöjda scouterna!

Äventyrarledaren Lina vill, tillsammans med sina grymma ledarkollegor, tacka alla scouter för en go helg och på återseende! Var redo! 

Kårläger på Bockudden

Helgen den 11-12 maj var det dags för vårterminens kårläger. Lägret var på kårens egen scoutstuga Bockudden med omnejd och hade Scouting som tema. Äventyrarna började sitt läger redan på torsdagen och fick under fredagen sällskap av Upptäckarna. På lördag kom Spårarna upp till stugan och hela kåren var samlad för att äta en god lunch tillsammans. Alla barn var mycket ivriga på att få börja lägret på riktigt!

11-12 maj (1)
Till lunch serverades biff stroganoff med ris och sallad.

Efter lunchen anordnade Äventyrarna och ledarna tillsammans ett spår i skogen runt Bockudden som Spårarna och Upptäckarna fick gå. Spåret blev väldigt lyckat med olika kontroller, bl.a. tändstickskluringar, spindelnätet och kåsrace. Barnen fick också svara på frågor längsmed den snitslade banan.

Under eftermiddagen höll sig hela kåren utomhus och njöt av det fina vädret som helgen bjöd på! Några barn och ledare var våghalsiga och tog sig ett dopp i Hornasjön.

11-12 maj (14) 11-12 maj (4) 11-12 maj (17)

Till middag bjöds på tacos, vilket alla barn i kåren uppskattar. Efter middagen fick barnen fritid då de underhöll sig själva genom att leka och vila.
Senare på kvällen deltog hela kåren tillsammans i ett lägerbål där det sjöngs traditionella scoutsånger, med och utan rörelser, och bjöds på en och annan sketch som barnen själva komponerat ihop. Som avslutning på denna fantastiska dag fick barnen möjlighet till att baka pinnbröd över den glöden som var kvar efter elden från lägerbålet.

11-12 maj (19)
11-12 maj (28) 11-12 maj (41)
11-12 maj (29)

På söndagen hade varje avdelning egen tid då barnen fick göra olika saker beroende på vilken avdelning de tillhör. Spårarna gick ”Hitta Vilse-kurs” med Linda och fick lära sig om hur man beter sig i en situation då man har kommit vilse i skogen.
Upptäckarna lärde sig att paddla kanot tillsammans med Emil och Lina, vilket inte är det lättaste när man aldrig paddlat innan i sitt liv. Efter ett antal försök klarade alla barnen att paddla och styra kanoterna på rätt kurs! Även Äventyrarna tog sig en tur på sjön med kanoterna och hade sedan tid för att reflektera över helgens läger tillsammans med sina ledare, Ulf, Johannes och Jakob.

Photo 2013-05-12 10 22 55

Som avslutning på helgen packade alla barnen sin egen packning och städade den stugan där de hade sovit under natten. Till lunch serverades korv med bröd, grillad över öppen eld, och marshmallows.

Tillbaka på parkeringen blev alla upphämtade av sina föräldrar och alla barnen verkade nöjda med helgens upplevelser! Även ledarna var väldigt glada och nöjda med att lägret hade blivit så bra och att vädret hade varit med dem under hela helgen.

Nu laddar vi om inför kårens dag och terminsavslutningen som väntar i början av juni. Om vi inte ses då, så vill alla vi ledare i Hvitfeldts scoutkår önska dig en riktigt härlig sommar med mycket sol och bad!

Scouter, var redo!