Universeum söndagen den 1 mars

På söndag bjuder Hvitfeldts scoutkår in till en heldag på Universeum! Dagen kommer bl.a. att bjuda på häftiga djur, spännande experiment, frågesport samt ett bra tillfälle till att lära sig nya saker om världen, djur och natur.

För mer information, var god se inbjudan här: Inbjudan Universeum

Glöm inte anmäla dig om du har tänkt komma! Anmälan sker till Johannes, antingen via SMS eller mail.

Hoppas vi ses på söndag!
Ledarna i Hvitfeldts scoutkår

Året 2014

Tiden går fort när man har roligt… men nu är faktiskt scoutåret 2014 för de allra flesta slut. Några av ledarna kommer ge sig ut på en skidresa vid årsskiftet. En del arbete återstår för några, både administrativt och fysiskt. Men i övrigt är det jullov nu!

Vid avslutningen visades en kort film från året som gått, den finns såklart även på hemsidan under fliken ”Fotoalbum”. Om det sitter någon där ute som är duktig på film och video, främst redigering, så får ni gärna höra av er till undertecknad. Förhoppningsvis om ledarna är snälla och har tid så kommer det dyka upp lite foton från terminens läger också.

Som ordförande vill jag rikta ett sista tack för året till alla vänner, föräldrar samt barn som deltagit med stor entusiasm i våra aktiviteter under året. Ju fler vi är desto roligare blir det för alla inblandade! Till alla ledare och utmanare vill jag bara säga: ta hand om er och vila upp er ordentligt. Ät rikligt med julgodis och annat gott, för precis som på läger så får man på julen äta mycket godis så länge man äter av maten! Den tid och energi ni ideellt lägger ned för kåren är ovärderlig, ni är fantastiska!

Vi hör av oss när det är dags för vårterminen att starta igång igen, både här och via post. Om någon vet med sig att man bytt adress eller andra uppgifter får man gärna ta sig tid att fylla i formulären under ”Information” så blir vi tacksamma!

Har man frågor, funderingar eller annat är man alltid välkommen att ta kontakt med mig, på jakob[a]hvitfeldt.se.

Å Hvitfeldts Scoutkårs vägnar önskar jag er alla en God Jul, ett Gott Nytt År och en fantastisk ledighet tills vi ses igen och skapar det där magiska scoutljuset i mörkret igen.

___
Jakob Revellé
Ordförande, Hvitfeldts Scoutkår

Snart Julavslutning!

Hej alla glada och förväntansfulla!

Snart är julen här men först är det såklart dags för Hvitfeldts Scoutkårs julavslutning! Förhoppningsvis har ni alla fått inbjudan till avslutningen men ibland försvinner en lapp eller så har man av någon annan anledning missat att få lappen alls. Vi gör det därför superlätt och laddar upp en PDF med lappen, bra va? Här är PDF-filen – Julavslutning HT14

Såklart är alla välkomna, gamla som nya Hvitfeldtare, jag hoppas vi ses på lördag!

Om ni mot förmodan inte skulle kunna komma passar alla vi ledare på att önska er en God Jul och ett Gott Nytt år!

Håll utkik här på hemsidan efter nyheter och annat skoj i väntan på nästa termin! Vi hör av oss när det är dags igen!!!

Bockudden utvecklas!

Under året som gått har flera projekt pågått på kårens stuga i Härryda! Bockudden har än en gång moderniserats och effektiviserats. I linje med den profil vi valt för stugan, att försöka uppnå en så miljöanpassad stuga som möjligt under de förutsättningar som finns på platsen har vi bland annat uppgraderat Bockuddens uppvärmningssystem. I och med detta kommer nu även stugan kunna bli uppvärmd redan innan man kommer fram! Det ni, en varm stuga bara att krypa in i om man kommer upp lite sent en kväll.

Stugan har också fått en lite mysigare inredning på sina håll, nya tavlor, bättre belysning och annat smått och gott. Under helgen som gick passade ett par ledare på att bland annat fylla upp vedförråd, ta hand om kompost, rensa tak och grovstäda båda stugorna ordentligt.

Ett stort tack riktar vi till Ulf och Dick från Bockuddengruppen som planerat, beställt, arbetat och budgeterat för uppvärmningssystemet.
Ett extra tack går ut till er som under den gångna helgen slutförde allt annat som gjordes på Bockudden detta höströj.

Höströj
Ett skepp kommer lastat med.. ja vadå? Hyr stugan så får ni gå på upptäcksfärd för att hitta sakerna! Mer info om Bockudden hittar ni här!

Scoutlagen och i väntans tider..

Snart är terminsstarten här (det kommer brev på posten!) men vissa ledare kan inte riktigt hålla sig utan kikar runt på scoutaktiviteter runt om i staden. Just nu pågår ju Kulturkalset och gissa vad man kan stöta på där? Jodå, scouter och bland annat en klättervägg. När några av kårens ledare traskade förbi öppnade sig himmeln och regnet öste ned. De uppsatta tälten blev snabbt överfulla av förväntansfulla barn och föräldrar som var nyfikna på scouting. Efter ett kort samtal med funktionärerna på plats bestämde kårens ledare för att göra en insats, snabbt och lätt åkte de och hämtade ett av kårens star-tent och ett par minuter senare hade scouterna ytterligare regnskydd på plats – ett stort och rejält sådant!

Nyfiken på att se klätterväggen på plats? Spana in Göteborgs scoutdistrikts evenemang på Facebook eller kila ned till Trädgårdsföreningen!

Scoutlagen då? Jodå, i sann anda så agerade ledarna enligt scoutlagen:
En scout är vänlig och hjälpsam
En scout möter svårigheter med gott humör
En scout känner ansvar för sig själv och andra

Kulturkalaset
Bredvid klätterväggen står nu kårens tält och kön är förflyttad till regnskydd framöver!

 

Sommarlov!

Hvitfeldts scoutkår har nu tagit sommarlov, men vi återkommer igen till hösten, då vi alla är redo för en ny termin full med äventyr, gemenskap och scouting! Precis som vanligt kommer du att få ett brev hem i brevlådan med information om när första mötet för terminen äger rum. Har du bytt adress, var vänlig och skicka ett mail till info@hvitfeldt.se

Vårterminen 2014 avslutades med märkesutdelning, sommarvisor och fika i Guldhedskyrkan. Många föräldrar och släktingar hade tagit plats i kyrkbänkarna för att få uppleva ceremonin med tal från ordförande, märkes- och halsduksutdelning och sång. Efter ceremonin samlades vi alla till fika och lotteri, där det bl.a. lottades ut en rosa chokladfondue-maskin, Paracord-armband och asiatiskt godis. Pengarna från lotteriet gick till de scouter som ska åka till World Scout Jamboree i Japan sommaren 2015.

Photo 2014-06-03 18 23 40 Photo 2014-06-03 18 23 52Spårarna tar emot sina märken från ordförande.

Photo 2014-06-03 18 27 23 Photo 2014-06-03 18 29 13Äventyrarna är glada för sina märken och Upptäckarna tar emot kårhalsduken.

Photo 2014-06-03 18 32 06Håkan utsågs till Hedersmedlem i kåren för lång och trogen tjänst och Hanne och Johannes fick ta emot varsin brosch, då de varit ledare i 3 år. 

10390275_10152453614799231_2164079862357150847_nUpptäckarna med sina ledare Malin, Christoffer och Johannes. 

Photo 2014-06-03 18 42 40RED
Äventyrarna, från vänster: Thea, Johanna, Sally och Ida. 

 

Vi i Hvitfeldts scoutkår vill önska er alla en riktigt härlig sommar och på återseende till hösten. Glad sommar! 

P.S. Vet du inte vad du ska göra på semestern? Klicka dig då in på www.bockudden.se

Sjukvårdsväskan, stabilt sidoläge och HLR

Tisdagens äventyrarmöte gick under temat sjukvård. Äventyrarna fick ta sig en titt i kårens ena sjukvårdsväska där de tillsammans med oss ledare reflekterade och spred kunskap om vad de olika materialen skall användas till och vart i väskan de är placerade. Eftersom äventyrarna ofta har med sig sjukvårdsväskan när de är ute på egen hand i naturen känns det väldigt relevant att de har bra koll på dess innehåll.

Efter denna teoretiska del fick de öva på att placera varandra i stabilt sidoläge. I par fick de under instruktioner från oss ledare placera sin kamrat i stabilt sidoläge och lära sig hur de ska agera om de kommer fram till en medvetslös person.

  • Kolla om personen är vid medvetande.
  • Kolla andningen.
  • Placera personen i stabilt sidoläge.

Sista delen av mötet fick de testa på att utföra kompressioner på Mini-Anne och lära sig kort om HLR och hur det går till om de skulle behöva ringa efter en ambulans.

Photo 2014-03-25 19 55 36

Mötet var mycket uppskattat av äventyrarna och även av oss ledare. Vi alla lärde oss något nytt och att kunna sjukvårdsväskans innehåll, stabilt sidoläge och HLR är mycket bra för oss allihopa, oavsett vart vi befinner oss!

Årsmöte 2014

Hej alla medlemmar!

Årsmötet närmar sig och vi väljer i år att lägga ut kallelsen här på hemsidan för att förhoppningsvis locka med oss ytterligare någon. Eftersom alla kanske inte vet vad ett årsmöte är så ska jag kort försöka beskriva lite vad man gör.

På årsmötet väljs nästa styrelse för vår scoutkår. Det är också årsmötet som bestämmer hur kåren ska arbeta och är det högsta beslutande organet i kåren, d.v.s. där de allra viktigaste besluten fattas.

Årsmötet i år är den 16 mars, kl 12, i lokalen. Se bifogad kallelse för dagordning. Hör gärna av er om ni har några funderingar eller frågor! Ingen anmälan krävs men säg gärna till mig, Jakob, eller Libbe om ni tänkt komma.

Snart dags..

Hej alla glada där ute!

Tiden går fort när man har kul och det har vi nog alla haft under sommaren. Några har varit iväg på äventyr tillsammans med oss men alla längtar nog oavsett efter att terminen drar igång. Vi ledare kommer i dagarna skicka hem ett brev till er alla med information om när, var och hur vi startar upp. Så om någon har flyttat eller av andra skäl bytt postadress är det bra om ni skickar ett mail till er ledare eller till info@hvitfeldt.se med namn och adress så ser vi till att det kommer fram som det ska!

Snart ses vi allihop igen! Glöm inte att kolla med era kompisar om de också vill prova på, gäller framförallt äventyrarna och upptäckarna då spårarna börjar närma sig maxgränsen men än så länge finns det plats där med!

Ps. Ni har väl inte missat att vi nu har en Youtube-kanal, än så länge ligger bara tre klipp där men fler kommer!