Nu drar scoutterminen igång!

Hej och välkomna tillbaka!

Efter en lång och skön sommar är det äntligen dags för scouterna att dra igång igen!

Samtliga avdelningar kommer att börja med sina möten denna veckan. Anhöriga till barn som har varit med tidigare eller som har stått i kö har fått mail med information om terminen.

En nyhet för i år är att vi kommer att ha våra möten i Medborgarskolans lokaler på Molinsgatan 7! Samlas gör vi på gräsmattan framför Vasakyrkan.

Avdelningarna kommer se ut såhär under hösten:

  • Spårare (8-9 år), onsdagar kl. 18.30-20.00. Ledare: Emil och Malin.
  • Upptäckare (10-11 år), tisdagar kl. 18.30-20.00. Ledare: Hanne, Johannes och Thea.
  • Äventyrare (12-15 år), måndagar kl. 18.30-20.00. Ledare: Ida och Lina.
  • Utmanare (16-18 år), tisdagarn kl19.00-20.30. Ledare: Ulf.

World Scout Jamboree i Japan

Nu har det gått ungefär en månad sedan sju av kårens medlemmar kom hem från en nästan fyra veckors lång resa till Japan. Det var Japans tur att anordna World Scout Jamboree denna gången, senast så var det i Sverige (2011). World Scout Jamboree anordnas bara var fjärde år och det är scouter mellan 14-17 år som har möjlighet att åka som deltagare, detta betyder att varje scout endast har en chans till att åka som deltagare under sitt liv. Att åka som avdelningsledare eller IST (International Service Team) kan man åka hur många gånger som helst efter att man fyllt 18 år.

40 svenskar påväg genom Japan!

40 svenskar påväg genom Japan!

Typisk lunch på lägret. MUMS!

Typisk lunch på lägret. MUMS!

Från vår kår åkte två stycken som deltagare, två som avdelningsledare och tre stycken som IST till Japan. Vi har alla haft väldigt olika resor, men vi kan alla säga att vi fått uppleva något helt exceptionellt, häftigt och som gett oss minnen för livet! Vi har träffat många nya vänner, upplevt en ny kultur samtidigt som vi fått möjlighet till att dela med oss av vår egen samt fått ny kunskap och nya erfarenheter.

Vi har besökt Tokyo, Kyoto och Miyajima, en av oss har bestigit Mount Fuji, en annan av oss har bott hos värdfamilj och varit med på en traditionell japansk teceremoni, några av oss har bott på kapsellhotell och några andra av oss har varit på fyrverkerifestival i Tokyos förorter. Vi har helt enkelt haft väldigt olika äventyr, men vi kan tillsammans säga att vi varit på 21:st World Scout Jamboree i Japan! Under lägret sov vi i tält, lagade mat utomhus och var på olika aktiviteter, bl.a. besökte vi en japansk grundskola. De tre IST:are jobbade inom området Safety & Security. Vi fick alla möjlighet till att besöka Hiroshima Peace Memorial Park & Museum under en heldag, en häftig, men samtidigt väldigt skrämmande upplevelse.

Midsommar i augusti? Inga problem!

Midsommar i augusti? Inga problem!

Såhär såg lägerplatsen ut. Ja, det är sand på marken...

Såhär såg lägerplatsen ut. Ja, det är sand på marken…

Väl hemma i Sverige igen, blev det en något kaotisk start på veckan, då vi fick besked om att det var en svensk scout som blivit drabbad av meningit och vårdades på sjukhus. Vi alla uppmanades till att uppsöka sjukvården och få antibiotikaprofylax, vilket vi alla gjorde.
Om vi ska sammanfatta vår upplevelse med några få ord kan vi säga att det var VARMT, en spännande kultur att få utforska samt en fantastisk resa och jamboreeupplevelse som gett oss alla minnen för livet!

Lina rekryterar nya scouter till kåren

Lina rekryterar nya scouter till kåren

Vi vill säga ett extra tack för det stöd vi fått från Triangelfonden samt från vår kår, Hvitfeldt. Vi som varit i Japan heter Thea, Johanna, Emil, Christoffer, Jakob, Johannes och Lina.

 

 

Universeum söndagen den 1 mars

På söndag bjuder Hvitfeldts scoutkår in till en heldag på Universeum! Dagen kommer bl.a. att bjuda på häftiga djur, spännande experiment, frågesport samt ett bra tillfälle till att lära sig nya saker om världen, djur och natur.

För mer information, var god se inbjudan här: Inbjudan Universeum

Glöm inte anmäla dig om du har tänkt komma! Anmälan sker till Johannes, antingen via SMS eller mail.

Hoppas vi ses på söndag!
Ledarna i Hvitfeldts scoutkår

Snart Julavslutning!

Hej alla glada och förväntansfulla!

Snart är julen här men först är det såklart dags för Hvitfeldts Scoutkårs julavslutning! Förhoppningsvis har ni alla fått inbjudan till avslutningen men ibland försvinner en lapp eller så har man av någon annan anledning missat att få lappen alls. Vi gör det därför superlätt och laddar upp en PDF med lappen, bra va? Här är PDF-filen – Julavslutning HT14

Såklart är alla välkomna, gamla som nya Hvitfeldtare, jag hoppas vi ses på lördag!

Om ni mot förmodan inte skulle kunna komma passar alla vi ledare på att önska er en God Jul och ett Gott Nytt år!

Håll utkik här på hemsidan efter nyheter och annat skoj i väntan på nästa termin! Vi hör av oss när det är dags igen!!!

Bockudden utvecklas!

Under året som gått har flera projekt pågått på kårens stuga i Härryda! Bockudden har än en gång moderniserats och effektiviserats. I linje med den profil vi valt för stugan, att försöka uppnå en så miljöanpassad stuga som möjligt under de förutsättningar som finns på platsen har vi bland annat uppgraderat Bockuddens uppvärmningssystem. I och med detta kommer nu även stugan kunna bli uppvärmd redan innan man kommer fram! Det ni, en varm stuga bara att krypa in i om man kommer upp lite sent en kväll.

Stugan har också fått en lite mysigare inredning på sina håll, nya tavlor, bättre belysning och annat smått och gott. Under helgen som gick passade ett par ledare på att bland annat fylla upp vedförråd, ta hand om kompost, rensa tak och grovstäda båda stugorna ordentligt.

Ett stort tack riktar vi till Ulf och Dick från Bockuddengruppen som planerat, beställt, arbetat och budgeterat för uppvärmningssystemet.
Ett extra tack går ut till er som under den gångna helgen slutförde allt annat som gjordes på Bockudden detta höströj.

Höströj
Ett skepp kommer lastat med.. ja vadå? Hyr stugan så får ni gå på upptäcksfärd för att hitta sakerna! Mer info om Bockudden hittar ni här!

Nu kör vi!!

Så nu är äntligen terminen igång igen!! Idag hade upptäckarna sitt första möte och förutom att traggla sig igenom namn på varandra för att veta vem som är vem skrevs det egna regler för hur vi ska ha det på avdelningen. Självklart blev det ju lite lekar också, det kommer man ju inte ifrån!

Nästa vecka startar även Spårarna och Äventyrarna sina terminer. Utmanarna har faktiskt smygstartat med att vara delaktiga i planeringen för terminen och dessutom börjat planera sitt egna program.

bild 1 (1)
På bilden ser vi hur de nya upptäckarna studerar de gamla upptäckarnas kollage för att lista ut vad man kan göra på en upptäckaravdelning.
bild 2 (1)
Dessutom ser vi upptäckarna i full fart under kapten säger, just nu springandes från styrbord till badbord, förlåt, kapten säger badbord naturligtvis!

Sommarlov!

Hvitfeldts scoutkår har nu tagit sommarlov, men vi återkommer igen till hösten, då vi alla är redo för en ny termin full med äventyr, gemenskap och scouting! Precis som vanligt kommer du att få ett brev hem i brevlådan med information om när första mötet för terminen äger rum. Har du bytt adress, var vänlig och skicka ett mail till info@hvitfeldt.se

Vårterminen 2014 avslutades med märkesutdelning, sommarvisor och fika i Guldhedskyrkan. Många föräldrar och släktingar hade tagit plats i kyrkbänkarna för att få uppleva ceremonin med tal från ordförande, märkes- och halsduksutdelning och sång. Efter ceremonin samlades vi alla till fika och lotteri, där det bl.a. lottades ut en rosa chokladfondue-maskin, Paracord-armband och asiatiskt godis. Pengarna från lotteriet gick till de scouter som ska åka till World Scout Jamboree i Japan sommaren 2015.

Photo 2014-06-03 18 23 40 Photo 2014-06-03 18 23 52Spårarna tar emot sina märken från ordförande.

Photo 2014-06-03 18 27 23 Photo 2014-06-03 18 29 13Äventyrarna är glada för sina märken och Upptäckarna tar emot kårhalsduken.

Photo 2014-06-03 18 32 06Håkan utsågs till Hedersmedlem i kåren för lång och trogen tjänst och Hanne och Johannes fick ta emot varsin brosch, då de varit ledare i 3 år. 

10390275_10152453614799231_2164079862357150847_nUpptäckarna med sina ledare Malin, Christoffer och Johannes. 

Photo 2014-06-03 18 42 40RED
Äventyrarna, från vänster: Thea, Johanna, Sally och Ida. 

 

Vi i Hvitfeldts scoutkår vill önska er alla en riktigt härlig sommar och på återseende till hösten. Glad sommar! 

P.S. Vet du inte vad du ska göra på semestern? Klicka dig då in på www.bockudden.se

Boråslägret 2013

Året är 2013, morgondimman har precis lättat denna lördagsmorgon den 28:e september och ett gäng pigga, förväntansfulla och glada upptäckare, äventyrare, utmanare och roverscouter samlas på Nils Ericsonterminalen. Gemensamt påbörjar de sitt äventyr och sin resa mot metropolen Borås. Nåja, Borås i all ära men det är ju faktiskt stadsparksbadet som blir första anhalten och efter en snabbt intagen matsäck är det dags för att hoppa i det blå. Först ut blir ett litet simtest för att kvalificera sig för simmärket, något som alla klarade med bravur.


Under tiden lokaliserar två ledare övernattningsplatsen, Borås camping, så när alla är badade och klara är det bara att tåga rätt in och sätta igång med tältuppsättning, middag och lekar. Efter lite lägerbålsmys är det dags att förbereda sig för en ovanligt kall natt. Maximalt med kläder påtagna kryper vi ihop i våra tält och laddar för söndagens fortsatta äventyr. Natten blir dock inte helt fylld av sömn då en och annan liten scout tyckte det var roligare att prata sig igenom halva natten, men som vi scouter har som motto, learn-by-doing, så insåg de dagen efteråt att man nog inte bör göra så utan istället lyssna på ledarna som efter ett tag sade till.


Efter att skakat igång kroppen och sprungit upp värmen avnjuter vi en stillsam frukost på campingen. Det går ovanligt snabbt och lätt att plocka ned tält och utrustning och en kort promenad upp till djurparken påbörjas. Väl inne på djuparken blandas djurtittandet med tävlingar, lunchgrillning och ytterligare mer djurtittande. Tiden går som bekant fort när man har kul och i rask takt promenerar vi tillbaka till centrala Borås för att ta bussen hemåt igen. Nöjda och belåtna, om än lite trötta i ben och huvud, påbörjas färden hemåt och diskussionerna om vilka djur som var finast, roligast eller häftigast avlöser varandra. Tack alla som var med och förgyllde lägret, vi ses snart igen!


Ledarna, genom Jakob

Ps. Vi jobbar vidare med att få ihop ett foto-galleri här på hemsidan och är inte alltför långt ifrån ett sådant. Det kommer dessutom innehålla både filmer och bilder från våra äventyr och upplevelser! Tills vidare får ni en härlig dos vid varje läger-berättelse!