Nu drar vi igång igen!

Efter en lång och härlig sommar är det äntligen dags för en ny scouttermin!

Det har skett lite förändringar inför den kommande terminen och avdelningarna kommer att se ut så här under höstterminen:

 • Spårare (8-9 år), tyvärr kommer vi inte kunna ha en aktiv spåraravdelning denna termin på grund av brist på ledare.
 • Upptäckare (10-11 år), möten på tisdagar 18.30-20.00. Ledare är Lina och Cecilia.
 • Äventyrare (12-15 år), möten på måndagar 18.30-20.00. Ledare är Johannes och Ulf.

Samtliga anhöriga har fått mail med information om när terminen börjar. Vi ses!

Nu drar scoutterminen igång!

Hej och välkomna tillbaka!

Efter en lång och skön sommar är det äntligen dags för scouterna att dra igång igen!

Samtliga avdelningar kommer att börja med sina möten denna veckan. Anhöriga till barn som har varit med tidigare eller som har stått i kö har fått mail med information om terminen.

En nyhet för i år är att vi kommer att ha våra möten i Medborgarskolans lokaler på Molinsgatan 7! Samlas gör vi på gräsmattan framför Vasakyrkan.

Avdelningarna kommer se ut såhär under hösten:

 • Spårare (8-9 år), onsdagar kl. 18.30-20.00. Ledare: Emil och Malin.
 • Upptäckare (10-11 år), tisdagar kl. 18.30-20.00. Ledare: Hanne, Johannes och Thea.
 • Äventyrare (12-15 år), måndagar kl. 18.30-20.00. Ledare: Ida och Lina.
 • Utmanare (16-18 år), tisdagarn kl19.00-20.30. Ledare: Ulf.

Kragenäs 2017

Mellan den 15-19 juli var ett gäng glada Äventyrare och ledare på sommarläger på Kragenäs. Lördagen gick åt till att bygga läger. Nya tält restes, ett bord surrades och en eldstad grävdes.

På söndagen startade dagen med regn, men det stoppade inte Äventyrarna från att ta sig igenom Kragenäs hinderbana. Eftermiddagen bjöd på pyssel i form av metallslöjd.

Måndagen spenderades vid havet. På programmet stod flottbygge, lägrets höjdpunkt! Under förmiddagen surrades det flottar av tunnor och slanor. Två olika konstruktioner blev det: Buggande Blå Maggan och Moderflotten. På eftermiddagen var det dags för sjösättning! Dock var vinden helt emot oss, så någon speciellt lång paddling blev det inte, men kul hade vi! På kvällen var det disco och musikquiz, som kårens ledare vann.

På tisdagen var det dags för Hvitfeldts Mästerskapen (HM). Dagens grenar var pilbågsskytte och såpabandy. Otroligt intensiva och roliga grenar! Ledarna gick och vann, men på delad andra plats kom patrullerna Sushirullarna och De fyra bra ugnsbakade potatisarna. Kvällen avslutades med lägerbål tillsammans med de andra kårerna som också var på läger på Kragenäs.

Onsdagen gick åt till, något mindre roligt men ack så viktigt: rivning av vår lägerplats. Tillsammans hade vi en fantastisk lägerperiod på Kragenäs. Vi fick uppleva både regn och sol, hav och skog. Vi lagade vår egen mat, sov i våra nya tält och genomförde samtliga aktiviteter tillsammans med ett glatt humör. Vi vill tacka Stiftelsen Göteborgs Barnhus för det bidrag vi fick för att kunna köpa nya tält samt tacka de scouter som deltog under lägret och de föräldrar som ställde upp och hämtade från Kragenäs på onsdagen.

Vi ledare som deltog under lägret är otroligt nöjda och ser mycket fram emot höstterminen och framtida äventyr!

Hanne, Christoffer, Johannes och Lina

Nu drar vi igång igen!

Hej och välkomna tillbaka!
Hoppas julen och början på det nya året har varit bra. Pricken över i:et som kanske har saknats är ju såklart scouterna!

Under vecka 5 kommer alla avdelningar dra igång sina möten. Alla anhöriga till barn som har varit med tidigare eller som har stått i kö kommer att få mail med information om terminen.

Avdelningarna kommer se ut såhär under våren:

 • Spårare (8-9 år), onsdagar kl. 18.30-20.00. Ledare: Hanne, Malin och Johannes.
 • Upptäckare (10-11 år), tisdagar kl. 18.30-20.00. Ledare: Johanna, Sally, Thea och Elin.
 • Äventyrare (12-15 år), måndagar kl. 18.30-20.00. Ledare: Ulf, Ida och Lina.

Julavslutning

Terminen börjar lida mot sitt slut. I helgen som kommer är det kårläger med tema Pokémon som gäller och nästa helg är det julavslutning. Inbjudan finner ni här:

Julavslutning HT16

För er som ej har möjlighet att närvara på avslutningen vill vi i Hvitfeldts scoutkår önska er alla en riktigt god jul och ett gott nytt år! 

Följ oss gärna på Instagram: hvitfeldts_scoutkar där lägger vi regelbundet upp bilder på vad vi gör på avdelningarna samt under läger.

Vårterminen drar igång i slutet av januari/början av februari. Inbjudan kommer att skickas ut per mail, så håll utkik i era inboxar. Vi ses!

Terminsstart HT16

Hej och välkomna tillbaka!
Hoppas sommaren har varit fantastisk och att ni nu alla är taggade på en ny scouttermin!

Det kommer att ske en del förändringar inför hösten, både gällande ledare och mötestider. Terminen kommer att dra igång vecka 36. Samtliga scouter kommer att få mail med terminsinbjudan från respektive avdelningsledare.

 • Spårare (8-9 år), onsdagar kl. 18.30-20.00. Ledare: Hanne, Malin och Johannes.
 • Upptäckare (10-11 år), tisdagar kl. 18.30-20.00. Ledare: Ida, Johanna, Sally, Thea och Elin.
 • Äventyrare (12-15 år), måndagar kl. 18.30-20.00. Ledare: Ulf, Emil och Lina.

Universeum söndagen den 1 mars

På söndag bjuder Hvitfeldts scoutkår in till en heldag på Universeum! Dagen kommer bl.a. att bjuda på häftiga djur, spännande experiment, frågesport samt ett bra tillfälle till att lära sig nya saker om världen, djur och natur.

För mer information, var god se inbjudan här: Inbjudan Universeum

Glöm inte anmäla dig om du har tänkt komma! Anmälan sker till Johannes, antingen via SMS eller mail.

Hoppas vi ses på söndag!
Ledarna i Hvitfeldts scoutkår

Snart Julavslutning!

Hej alla glada och förväntansfulla!

Snart är julen här men först är det såklart dags för Hvitfeldts Scoutkårs julavslutning! Förhoppningsvis har ni alla fått inbjudan till avslutningen men ibland försvinner en lapp eller så har man av någon annan anledning missat att få lappen alls. Vi gör det därför superlätt och laddar upp en PDF med lappen, bra va? Här är PDF-filen – Julavslutning HT14

Såklart är alla välkomna, gamla som nya Hvitfeldtare, jag hoppas vi ses på lördag!

Om ni mot förmodan inte skulle kunna komma passar alla vi ledare på att önska er en God Jul och ett Gott Nytt år!

Håll utkik här på hemsidan efter nyheter och annat skoj i väntan på nästa termin! Vi hör av oss när det är dags igen!!!

En vecka i Hvitfeldt!

Hej!
Jag heter Lina och är ledare på Äventyrarna och sitter också som vice ordförande i Hvitfeldts scoutkårs styrelse och i detta inlägget tänkte jag berätta för er om hur en vecka i Hvitfeldts scoutkår kan se ut!

Då vi inte är jättemånga ledare i scoutkåren händer det att vi får hoppa in och ersätta varandra på de olika avdelningarna eftersom alla ledare inte alltid kan komma på sina veckomöten. Därför har jag denna veckan varit på totalt 3 stycken scoutmöten + ett styrelsemöte.

Veckan började med att jag i måndags var med hos Spårarna. På schemat stod livlina vilket barnen fick öva på att kasta. Livlina handlar inte om att kasta så långt som möjligt utan att försöka kasta så rakt man bara kan. På schemat stod också mycket lek, bl.a. Sången över gatan, vilket är en mycket uppskattad lek hos barnen! Hela mötet spenderades utomhus vilket jag ser som mycket positivt och härligt.

Foto 2014-09-22 18 37 29 Foto 2014-09-22 19 17 53Spårarna på väg till vattentornet för att öva på att kasta livlina.

På tisdagen var det dags för min egen avdelning, Äventyrarna, att ha möte. Vi lärde oss om orientering, t.ex. olika karttecken och hur en karta ser ut. Även på Äventyrarna leker vi och denna tisdagen var det Sardinburken och Hinken-på-pallen-leken som genomfördes under mötet. På Äventyrarna jobbar vi mycket med reflektion och varje möte avslutar vi med att sitta ner och prata om vad vi egentligen har lärt oss under mötet, oavsett om det är något från de lekar vi lekt eller om det teoretiska vi har gått igenom. Alla tankar och funderingar får yttras. Reflektion är ett sätt att tänka igenom varför vi lär oss det vi gör på scouterna och ett sätt mot att försöka förstå syftet med kunskapen och hur vi kan använda den i vår vardag.

Foto 2014-09-23 20 32 33
Glada Äventyrare!

Min tredje scoutdag var på Upptäckarna som har möten på onsdagar. Även här leker vi lekar, Ambulansjage t.ex. där vi ledare fick vara med och vara ambulanser. Temat för mötet var sjukvård vilket är viktigt att kunna både på scouterna, men också hemma eller i skolan. Barnen fick lära sig vad som finns i sjukvårdsväskan, hur man tvättar ett sår och hur man lindar en stukad fot. Under mötet lekte också barnen leken Isflak/Lavablock som går ut på att hela gruppen ska ta sig från den ena sidan till den andra genom att använda sig av isflak/lavablock och utan att nudda mark. En väldigt bra lek för att öva på samarbetet i gruppen och få barnen att lösa ett problem tillsammans.

Foto 2014-09-24 19 11 06 Foto 2014-09-24 19 48 29Upptäckarna leker Ambulansjage och Isflak/Lavablock.

Foto 2014-09-24 20 14 54 Foto 2014-09-24 20 15 07
Upptäckarna lär sig att linda en stukad fot.

Min sista scoutdag denna veckan bestod av styrelsemöte då vi bl.a. diskuterade vad som ska göras i framtiden på vår scoutstuga Bockudden, hur ekonomin ligger till och vad vi gjort med våra scouter på de olika avdelningarna sen det senaste mötet. Vi ser en ökning utav scouter på alla avdelningar vilket är jätteroligt och vi hoppas att ännu fler har lust att testa på/börja hos oss i Hvitfeldts scoutkår!

Foto 2014-09-25 20 05 15 Foto 2014-09-25 20 05 47På styrelsemötena serveras det alltid gofika och vi har alltid väldigt roligt tillsammans!

Ungefär så här kan en scoutvecka se ut i Hvitfeldts scoutkår. Att vi ledare ställer upp för varandra och hjälper varandra på de olika avdelningarna är självklart i vår scoutkår. Jag tycker att det har varit väldigt roligt att testa ett möte på varje avdelning under samma vecka. Det har gett mig god insikt i hur olika, men ändå lika alla avdelningarna är. Vi kör ungefär samma upplägg på alla möten, oavsett avdelning, men innehållet skiljer sig enormt mycket åt mellan alla tre avdelningarna.

Jag hoppas att du fått en liten inblick i vad vi gör i Hvitfeldts scoutkår och hur en vecka hos oss kan se ut. Nästa vecka blir också en scoutvecka då jag har Äventyrarmöte på tisdagen som vanligt och ska iväg på Äventyrarläger under helgen till vår scoutstuga Bockudden. Kommer bli en helg med många skratt och fina minnen!

Tack för mig!