Om MalinHjort

Malin Hjort, 20, ledare för upptäckaravdelningen och medlem i RS-laget TwiX. Varit med i kåren sen jag var 7 - och jag älskar det! Utanför scouterna pluggar jag till läkare, gillar musik, kramar och tv-serier. Spenderar just nu 6 månader i Sydafrika med KFUMs praktikantprogram. Kika gärna in på bloggen: http://live.kfum.se/tag/malin-hjort/

Regn och glädje på Kårens dag

Hej allesammans! 

Vi vill rikta ett riktigt stort tack till alla scouter, föräldrar, syskon, anhöriga, släktingar, kompisar och husdjur som kom på Kårens Dag! Sammanlagt var vi ungefär 55 personer som spelade brännboll, kubb, hängde, skrattade, lärde känna varandra och framförallt – åt en massa korv med bröd! Inget regn kan stoppa oss. Otroligt fin kväll, hoppas vi alla ses snart igen (på Sommaravslutningen kanske? ?)

Wild scouts – vårterminens kårläger

Denna helgen gick vårens kårläger av stapeln, denna gången med temat Wild Scouts (Wild Kids). Lagen Lejonen och Björnarna utmanades i en mängd aktiviteter och fick samarbeta för att lyckas klara slututmaningen vilken bestod av att frigöra en lagkamrat från att vara fastkedjad. 

Otroligt roligt läger, vi är så glada att så många barn, ledare och förälder ville följa med! Utan er – ingen scouting!


Kårens dag 16 maj

Denna veckan är det inga möten för de olika avdelningarna så alla får ladda batterierna efter lägret, men nästa vecka är det dags för en av årets höjdpunkter: Kårens dag!

Vad är Kårens dag? En kväll där alla avdelningar har möte tillsammans – dessutom är hela familjen, närstående, släkten, vänner, grannar och bekanta varmt välkomna att följa med! Vi kör brännboll, grillar korv, kör kubb, umgås, pratar, lär känna varandra och annat skoj.
När? Tisdag 16 maj kl 18.00-20.00

Vart? Vi träffas och avslutar vid den stora flätan på Linnéplatsen.

Vad ska man ha med sig? Kläder och skor efter väder, ett gott humör och så mycket folk ni vill!

Hur anmäler man sig? Anmälan sker senast söndag 14 maj. Informationen vi behöver är scoutens namn, hur många personer ni blir och ifall någon har specialkost. Anmäl er via mejl eller sms till Malin Hjort på malin@hvitfeldt.se eller 0733-593564. Har man inte anmält sig är man välkommen ändå, men då kan vi inte erbjuda någon korv eller så.

Har ni några frågor eller funderingar är det bara att höra av sig! Vi är grymt taggade på Kårens dag, hoppas ni också är det!

Läs om oss på KFUM Sveriges hemsida!

”Vi tror, hoppas och arbetar aktivt för att vår verksamhet ska ge våra scouter glädje, gemenskap och trygghet i första hand. Som scouter vill vi också förmedla och generera en glädje och passion för att vara i vår fantastiska natur! Vi arbetar för att ge scouterna verktyg och skapa situationer där de får lov att utveckla sin självständighet och utmanas som grupp. Vår grundidé är att ”alla får vara med” och vi försöker integrera frågor om jämställdhet och respekt i allt vi gör. Denna terminen har vi haft ett särskilt fokus på att stärka självkänslan hos våra scouter, genom projektet ”Free being me”.”

Läs hela texten på länken nedan;

https://framtidenjustnu.se/kfum-skapar-glod-och-fantastiska-vanskapsband/

KFUMs Praktikantprogram – ett halvår i Sydafrika

Hej på er!

Mitt namn är Malin Hjort och jag är ledare i Hvitfeldts scoutkår! Vanligtvis är jag ledare på Upptäckarna, men det kommande halvåret kommer jag spendera i Port Elizabeth, Sydafrika som praktikant. Detta är möjligt för mig just tack vare att jag är scout i Hvitfeldts scoutkår. Hvitfeldt är nämligen en del av KFUM, världens största ungdomsorganisation! Jag kommer att ha en blogg där jag skriver om mina upplevelser och iakttagelser! Kika gärna in där! http://live.kfum.se/tag/malin-hjort

Jag ville dela med mig av detta till er för att ge er en liten inblick i hur bred vår scoutkår är. Att vara del av Hvitfeldt innefattar självklart underbart roliga hajker på Bockudden, men vi finns även i ett internationellt sammanhang. Jag är den andra ledaren från vår kår som genomför ett utbyte med KFUMs praktikantprogram – det är en otrolig möjlighet för dig mellan 20 och 30 år med intresse av internationellt samarbete att få komma ut och se en del av vår värld. Mer information och Praktikantprogrammet hittar du här!

71

Har ni några frågor kan ni alltid kontakta mig på malin@hvitfeldt.se!

Kramar /Malin Hjort

Rör-igt äventyr

Hejsan! Idag har några av oss ledare varit med och hållit station på Äventyret (den nya distriktstävlingen). I år hölls den i skogarna kring Torslanda och vädret kunde inte ha varit bättre. 15 glada Äventyrarpatruller från olika kårer i Göteborgs scoutdistrikt passerade vår station. Stationen gick ut på att förflytta en kanonkula (pingisboll) till en kanon (grön hink) med hjälp av rör, vatten och samarbete. Kul att se dem samarbeta (och bli lite blöta).

20140510-183110.jpg

20140510-183147.jpg

20140510-183200.jpg

20140510-183127.jpg

20140510-183219.jpg

Äventyret fortsätter imorgon, men då är det upptäckarna och spårarnas tur!