En gång scout, alltid scout!

Lite då och då dyker det upp trevliga besked när man arbetar ideellt med något. Idag, när jag var på väg hemåt, plingade telefonen till då jag fått ett meddelande på telefonen från facebook att någon skrivit till Hvitfeldts sida där. Meddelandet var från en som tidigare varit med i kåren och som hade ett helt underbart besked att lämna. På eget initiativ hade ett av kårens gamla Roverscout-lag, nämligen Tranden Xinef m. flera, samlat in och i kårens namn skänkt pengar till Scouternas insamling för Röda Korsets arbete. Helt underbart tycker undertecknad! (Medlemsantalet är ungefärligt och baserat på senaste siffrorna (70) inför terminsstarten.)

Dessutom(!) har minst en från Tranden Xinef tänkt tanken på att ytterligare knyta an till Hvitfeldts Scoutkår igen och förhört sig om stödmedlemskap, vilket alla såklart kan göra här.

Stort stort tack för att ni är med och hjälper Scouterna att hjälpa, för att ni tog tag i saken samt fortsätter leva upp till de hedervärda orden – ”En gång scout, alltid scout!”

Scouternas Insamling

Scouter i världen

Inom 24 timmar har terminen dragit igång för scouterna i Hvitfeldts scoutkår, se inlägget under detta. Inom 24 timmar hinner också mycket hända beroende på var i världen vi är, vad vi gör och vad vi vill. För en månad sen kunde jag själv t.ex. inom 24 timmar träffa scouter från över 150 länder på ett och samma ställe, mer om det kommer vi komma till en annan gång. Scouter och scouting finns överallt i världen, varje år, varje dag, varje timme. En del av scouternas program världen över handlar om en vilja att förändra. Det kan ibland vara svårt att säga hur någon kan förändra och förbättra världen, för oss här i Sverige är världen ganska bra, men så ser det ju inte ut i alla våra medlemsländer. Inte heller i andra länder, där scouting inte ens finns, är det kanske så bra. När som helst under dygnets 24 timmar kan vi ganska enkelt göra skillnad. Det finns oändligt med sätt att påverka och förändra. Jag tänkte föreslå ett sådant sätt. Just nu pågår insamlingar runt om i världen för att stötta de barn, ungdomar och vuxna som befinner sig på flykt från de områden i världen där det är mindre bra. Scouterna har valt att gemensamt stötta en sådan insamling och nu ber vi er om hjälp att hjälpa.

Den 21 september på Scouternas fredsdag hoppas Scouterna ha nått 630.000kr i sin insamling genom Röda korset, det motsvarar 10 kr för varje scout i Sverige. Inte mycket kan tyckas, men tillsammans gör vi skillnad. Under mindre än just 24 timmar samlades en tiondel av målet in. Vad kan vi göra resterande timmar?

Läs mer, bidra och stötta insamlingen här!

Nyhetsbrev?

Hej allihop!

Precis nu skickade jag, Jakob, ut ett informationsbrev till anhöriga, äldre scouter, ledare och övriga kårfunktionärer. Kika gärna i er e-post och se om ni fått det. Är det inte så så får ni gärna maila mig på jakob[a]hvitfeldt.se så skickar jag en kopia till er också. En del adresser studsade tillbaka av olika anledningar. Om ni misstänker att ni inte fått ett mail trots att ni borde så får ni gärna utöver att maila mig även uppdatera era anhörig-uppgifter eller personliga uppgifter under fliken ”Information”.

Vad händer?

Ja vad händer egentligen i kåren? Det kan man ju alltid fundera på. Själv är jag nyss hemkommen från ett styrelsemöte med kåren och allt vad det kan innebära. I sinom tid kommer ni också få ta del av allt roligt som bestäms på ett sånt möte, men det tar sin lilla tid.

Något som ni kan ta del av redan nu och som var riktigt kul var överraskningen som väntade i min brevlåda idag. Nya numret av tidningen SCOUT hade kommit och hungrigt slängde jag mig över den innan det var dags att traska iväg mot mötet. Och vad väntade på sidan 39 tro? Jodå, ett av kårens foton från vårt instagramkonto  fanns naturligtvis där, ett från spårarscouternas pysselmöte förra terminen då de gjorde riktigt snygga armband. Undertecknad är aningens avundsjuk ska jag erkänna. Kika in senaste numret av SCOUT online här:

Fotot är taget av en av våra utmanarscouter som varit med som hjälpledare på spåraravdelningen. Armbanden är så kallade loom-bands och är man nyfiken på hur man gör? Ja då är det bara att ta kontakt med spårarledarna, eller kanske önska ett eget möte i framtiden?

Vårterminen 2015

Hej alla!

Snart är det dags för scouterna att börja igen. Vi har redan mottagit flera frågor om när det är dags för terminen att starta igen och vi lovar att vi snart kommer ut med exakta datum. Det kommer bli antingen nu i januari eller början av februari, de olika avdelningarna startar lite olika beroende på tillgången till ledare. Men håll ut så kommer vi snart med mer info både här och i utskick till alla förväntansfulla! I väntan på terminsstart kan man ju alltid passa på att surfa runt lite här på vår egna hemsida, kika på vår youtube-kanal eller vårt instagramkonto. Eller kanske visa en kompis någon av våra videos eller foton för att få fler intresserade av scouting!

Vi har också flera nya scouter på väg genom våra digitala anmälningsfunktioner, även till er kommer snart mer info om terminsstart!

Vi ses!

Året 2014

Tiden går fort när man har roligt… men nu är faktiskt scoutåret 2014 för de allra flesta slut. Några av ledarna kommer ge sig ut på en skidresa vid årsskiftet. En del arbete återstår för några, både administrativt och fysiskt. Men i övrigt är det jullov nu!

Vid avslutningen visades en kort film från året som gått, den finns såklart även på hemsidan under fliken ”Fotoalbum”. Om det sitter någon där ute som är duktig på film och video, främst redigering, så får ni gärna höra av er till undertecknad. Förhoppningsvis om ledarna är snälla och har tid så kommer det dyka upp lite foton från terminens läger också.

Som ordförande vill jag rikta ett sista tack för året till alla vänner, föräldrar samt barn som deltagit med stor entusiasm i våra aktiviteter under året. Ju fler vi är desto roligare blir det för alla inblandade! Till alla ledare och utmanare vill jag bara säga: ta hand om er och vila upp er ordentligt. Ät rikligt med julgodis och annat gott, för precis som på läger så får man på julen äta mycket godis så länge man äter av maten! Den tid och energi ni ideellt lägger ned för kåren är ovärderlig, ni är fantastiska!

Vi hör av oss när det är dags för vårterminen att starta igång igen, både här och via post. Om någon vet med sig att man bytt adress eller andra uppgifter får man gärna ta sig tid att fylla i formulären under ”Information” så blir vi tacksamma!

Har man frågor, funderingar eller annat är man alltid välkommen att ta kontakt med mig, på jakob[a]hvitfeldt.se.

Å Hvitfeldts Scoutkårs vägnar önskar jag er alla en God Jul, ett Gott Nytt År och en fantastisk ledighet tills vi ses igen och skapar det där magiska scoutljuset i mörkret igen.

___
Jakob Revellé
Ordförande, Hvitfeldts Scoutkår

Snart Julavslutning!

Hej alla glada och förväntansfulla!

Snart är julen här men först är det såklart dags för Hvitfeldts Scoutkårs julavslutning! Förhoppningsvis har ni alla fått inbjudan till avslutningen men ibland försvinner en lapp eller så har man av någon annan anledning missat att få lappen alls. Vi gör det därför superlätt och laddar upp en PDF med lappen, bra va? Här är PDF-filen – Julavslutning HT14

Såklart är alla välkomna, gamla som nya Hvitfeldtare, jag hoppas vi ses på lördag!

Om ni mot förmodan inte skulle kunna komma passar alla vi ledare på att önska er en God Jul och ett Gott Nytt år!

Håll utkik här på hemsidan efter nyheter och annat skoj i väntan på nästa termin! Vi hör av oss när det är dags igen!!!

Sista minuten-info om lägret

Nu är det inga många dagar kvar till lägret så vi kör lite utlovad information.

Adressen till stugan är alltså Ljungslättsvägen 125, Gråbo. Vägbeskrivning kan fås på Google Maps eller på Eniro.

Tänk på att hjälpa barnen att få med sig lite extra varma kläder, det blir snabbt kallt i skogen. Se gärna packlistan under ”Information” . Thermobyxor, vinterjacka, mössa, halsduk, vantar är nästintill ett måste samt varma skor. Vi kommer vara ute stora delar av lägret.

Håll utkik här på kårens hemsida, på vår Instagram, tex under fotoalbum, och vår Facebooksida för färska bilder direkt från lägret.

Sist men inte minst, Kör försiktigt! Det är risk för halka och hellre fem minuter sent än i diket. Skulle ni få problem så tveka inte att kontakta oss ledare.

Ifall ni tappat bort lägerlappen och vill läsa igen lägger vi upp den här, tydligen har datumen blivit fel men lö-sö är det såklart: HT14 – Läger – Hogwarts

Ordförandes reflektion kring #DJ14

Ett par timmar senare sitter man här… Policy, stadgeändringar, ledarmärke, anläggningsförteckning, IT-strategi, nya former av officiell scouting, en strategi, en vision och en mission för framtiden. En organisation som med öppna armar tar emot alla. En organisation som vill att fler ska vara med, att vi ska vara förebilder och att vi ska överträffa förväntningar. En organisation som kan beskrivas med det klockrena citatet: ”Vårt uppdrag är att få bort ännu fler klumpar ur magen. Vi ska ge fler chans att andas, åtminstone en gång i veckan.” En organisation där gamla och unga sitter sida vid sida och röstar fram beslut om en gemensam framtid. En organisation som gör unga redo för livet.

Nu är jag hemkommen i Göteborg, sen ett par timmar tillbaka, tillsammans med tre av kårens underbara ledare. Även om jag själv stod som ombud var vi fyra som delade på denna Demokratijamborees upplevelser och diskussioner. Påverkanstorg, plenumdiskussion och allmänt huvudbry. Workshopspass, spontana frågestunder och diskussioner. Intryck som stärker kåren och ledarna i sin tro och övertygelse på det vi gör. Workshops som visar på att vi tänker och gör rätt i fråga om bl.a. miljöansvar, att bjuda på oss själva, att bjuda in unga till dialog och att nyttja teknik och andra alternativa lösningar. Motioner som träffar rätt och som bifalls där medlemmar från kåren står som motionärer. Material som köps in för att ytterligare bredda verksamheten. Information som hämtas för att på sikt tillföra än mer till kåren.

Trendande på Twitter , fullt med bilder på Instagram, statusuppdateringar och diskussionsinlägg på Facebook (#DJ14). Ett digitalt verktyg under ett aktivt påverkanstorg. Workshops och utställningar. En demokratijamboree, dvs. Scouternas stämma, bjuder på det mesta man kan tänka sig och då har vi inte ens nämnt alla scoutvänner som stöter på varandra på plats. För att inte tala om alla nya band som skapas.

Ibland blir inte alla beslut som man vill, ibland blir beslut som man vill. Trots det är vi generellt en enad rörelse, vi scouter. Vi ser fram emot 2017 då en ny nationell jamboree kommer hållas, på samma plats som Scout 2001, Jiingi och WSJ hållits. Vi ser fram emot att växa i antal, att skapa nya mötesplatser och göra fler unga redo för livet. Vi ser fram emot att överträffa oss själva, trots det arbete det medför, vi vänder helt enkelt blickarna framåt.

Å Hvitfeldts scoutkårs vägnar vill jag rikta ett tack till arrangörer, presidiet, funktionärer, anställda, Göteborgs Scoutdistrikt och sist men inte minst alla ombud och deltagare som var på plats.

För min egen del vill jag rikta ett tack till Johannes, Lina och Ulf som var kårens representanter på plats utöver undertecknad. Samt ett extra tack till alla er som röstade för bifall för motionen om Anläggningsförteckning.

___
Jakob Revellé
Ordförande, Hvitfeldts Scoutkår

bild (2)

Bockudden utvecklas!

Under året som gått har flera projekt pågått på kårens stuga i Härryda! Bockudden har än en gång moderniserats och effektiviserats. I linje med den profil vi valt för stugan, att försöka uppnå en så miljöanpassad stuga som möjligt under de förutsättningar som finns på platsen har vi bland annat uppgraderat Bockuddens uppvärmningssystem. I och med detta kommer nu även stugan kunna bli uppvärmd redan innan man kommer fram! Det ni, en varm stuga bara att krypa in i om man kommer upp lite sent en kväll.

Stugan har också fått en lite mysigare inredning på sina håll, nya tavlor, bättre belysning och annat smått och gott. Under helgen som gick passade ett par ledare på att bland annat fylla upp vedförråd, ta hand om kompost, rensa tak och grovstäda båda stugorna ordentligt.

Ett stort tack riktar vi till Ulf och Dick från Bockuddengruppen som planerat, beställt, arbetat och budgeterat för uppvärmningssystemet.
Ett extra tack går ut till er som under den gångna helgen slutförde allt annat som gjordes på Bockudden detta höströj.

Höströj
Ett skepp kommer lastat med.. ja vadå? Hyr stugan så får ni gå på upptäcksfärd för att hitta sakerna! Mer info om Bockudden hittar ni här!